Tu konieczny komentarz:
Wszystkim odwiedzanym przez nas lokalom przytrafiają się
(zwłaszcza w czasie sezonu) przykre wpadki, a to ciasto
pokrojone nożem po cebuli, a to ryba pół surowa - pół
spalona, a to przesolone wszystkie dania, a to "świeżo
pieczony" ziemniak - lodowaty, piwo z pajączkiem w środku, brudne szklanki....
Niestety trzeba z przykrością stwierdzić, że jakość
obsługi w Helskich lokalach pogarsza się w czasie sezonu w
sposób drastyczny !!! - cóż, przykro.... ale także i dlatego
warto przyjeżdżać do Helu CAŁY ROK.
Bar rybny "To-tu" - Wiejska 57 w podwórzu - tel.: 666 018 817
Tylko potrawy rybne. Świetne sałatki rybne. Bardzo dobra zupa rybna z dużymi kawałkami ryb - UWAGA! - ości!!!
"Norda" - ul.Wiejska 123 - tel. 675-07-02
Miejsca głównie na wąskim ale sympatycznym
tarasiku wzdłuż ulicy. Smacznie.
"Bar pod Brzózką" ul.Wiejska 53 - kontynuacja nieistniejącego już baru - "Jak u Mamusi"
- tel. 058 675-06-49
Czynne tylko sezonowo - można polecać golonkę, naleśniki, watróbkę,
żurek i kotlet mielony. Chyba największy wybór potraw spośrod helskich lokali...
Stoliki na świeżym powietrzu i wewnątrz. Talerze i sztućce jednorazowe.
Bardzo sympatyczne miejsce i dobra kuchnia. Świetne dania z kuchni ukraińskiej, pelmienie,
gruzińskie chinkali i doskonałe piwo z beczki. Rewelacyjna, wspaniała pizza na cienkim cieście! Smaczny kwas chlebowy. Na prawdę warto tam zjeśc!
Stylowe, przestronne wnętrze, dobre pomysły operatywnego właściciela.
Fachowa i dobra obsługa. Duży wybór dań. Śniadania w formie szwedzkiego bufetu - śniadania tylko w sezonie.
Filia Kuttra 90 - DORSZ i SPÓŁKA reprezentujaca podobny poziom - Ul. Wiejska koło Urzędu Miasta.(czynne tylko w sezonie)
KUTTER PORT, reprezentujaca podobny poziom znajduje się u wejścia ma molo, w porcie rybackim.(czynne tylko w sezonie)
Drewniany domek z bardzo ciekawym i sympatycznym wnętrzem.
Przed lokalem ładna weranda ze szkła i drewna - jedyna w helskim świecie plastikowych bud..
Czynny niemal zawsze...
Przyjemnie, smacznie....